Известие

Collapse
No announcement yet.

чистачките блокират

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• чистачките блокират

колеги (hsr извинявам се ако има подобна тема) чистачките ми когато ги пусна на интервалите както и на еднократното почистване и засичат в най горно положение и после с хилада мъки се пускат пак на долу, иначе на постоянно включени си работят нормално.
    Имате ли някакви идеи от къде е проблема че не се издържа така
    sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
    Suzuki GSXR 750 W настоящ
    Kawasaki KZ 440A вече бивш

Провери дали са затегнати рамената към моторчето!
    Обикновено се рахлабва гайката с която са хванати щангите към моторчето...отдолу под пласмасовите кори се намира.
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Разисквано е нееднократно, има указания за поправка и илюстрации. Потърси в този раздел.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
        Разисквано е нееднократно, има указания за поправка и илюстрации. Потърси в този раздел.
        Аз потърсих, но не намерих.
        Не, че няма достатъчно теми за чистачки, но точно такава не открих.
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Не ми се рови сега за темите, но за щастие се оказа, че имам подръка основното помагало от тях:
          http://www.daiblack.f2s.com/alfa155c...ers/wipers.htm
          Поледните снимки с четките на моторчето са съществените в този конкретен случай (според както е описан в началото)
          При разхлабени рамена или разбит механизъм ефектът е по-скоро удари по (и олющване на) капака заради луфтовете. Аз имах разбит един шарнир (или квото е там тва съединение на лостовата система) и смених механизма.
          Last edited by bass; d.m.y г., 12:26.

Comment

Колега линка със снимковия материал който са ти дали би трябвало да ти помогне.Аз имах същия проблем като твоя,отворих и почистих моторчето с много финна фкурка смазах го с грес и сега е шестак.Така че деистваи смело.
            Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

Първоначално публикувано от beili Покажи съобщение
              Колега линка със снимковия материал който са ти дали би трябвало да ти помогне.Аз имах същия проблем като твоя,отворих и почистих моторчето с много финна фкурка смазах го с грес и сега е шестак.Така че деистваи смело.
              само забърсах греста от контактите и която прецених върнах пак на червяка! Машинката е на магнети марели и като го свалих на 13 годишна кола, отвътре беше като ново!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И ефекта от почистването не е перманентен, аз го правя всяка есен.
                Alfa Romeo 155 1.8TS
                Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Ще ползвам темата на колегата и аз да питам за едно проблемче с чистачки.
                  От снощи ми работи само най-бързата скорост. Без значение дали ще бутна лоста нагоре за еднократно или надолу, се включват на бърза. Някакви идеи ?
                  155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
                    Ще ползвам темата на колегата и аз да питам за едно проблемче с чистачки.
                    От снощи ми работи само най-бързата скорост. Без значение дали ще бутна лоста нагоре за еднократно или надолу, се включват на бърза. Някакви идеи ?

то няма бавна, има бърза ,бърза с пресекулки, и един ход пак бърз
                    Last edited by The_Game; d.m.y г., 23:52.
                    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                      Май си прав! Ама така е като не съм я карал дълго и съм се заблудил по другата кола

Добре, че ми каза иначе щях да сменям бушони и релета и да се чудя какво става

Обаче май и на мен ще ми се наложи почистване и смазване на моторчето, че и аз имам същия проблем като колегата, който е пуснал темата.
                      Last edited by hsr; d.m.y г., 10:55.
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                        Е аз имам три степени "на пресекулки", първата си е много бавна даже!? Непрекъснатият бърз ход отделно, ма той се пуска с още една позиция на лостчето надолу, не от врътката.

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                          Е аз имам три степени "на пресекулки", първата си е много бавна даже!? Непрекъснатият бърз ход отделно, ма той се пуска с още една позиция на лостчето надолу, не от врътката.
                          Не знам дали е по-бавна (първата) , с по-голяма пауза е.
                          А ето я темата с ремонта:
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E0%F7%EA%E8
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

скоростта на въртене е една и съща винаги
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Я така и така темата серазтегли вече да питам и аз за моя проблем с чистачките. Като ги включа на режим с паузи ,при хода им надолу ахаааа да спрат с недовършен ход (особено като е по-сухо стъклото). Но, когато пускам "ръчно" с бутане на лостчето нагоре , ако задържа лостчето докато чистачките слизат надолу ,изобщо не забавят. Мисля си , че е електрически проблем , защото ако държа лостчето никога не зацепват. Как мислите?
                              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                              X